piątek, 19 czerwca 2020

Skwarki z kaszy gryczanej

Skwarki z kaszy gryczanej 


Te niezwykle proste i wybitne w smaku skwarki nadają się do posypania kanapki, surówki, świetnie smakują ze smalcem z białej fasoli. 


Składniki:

- szklanka ugotowanej kaszy gryczanej 
- 3 łyżki oleju
- 1/2 łyżeczki papryki wędzonej
- 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu
- 1/2 łyżeczki soli

  Sposób przygotowania:

 

Przestudzoną kaszę wsypać do miski, dodać resztę składników, wymieszać. Piekarnik nagrzać do temperatury 180- 200 stopni. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, wyłożyć kaszę. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 15 minut, do moment aż kasza będzie chrupiąca.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz