Wegetariańska zupa eksperymentalna z jarmużu i dyni nelson, zatrzepana jajem
\
- 250 g dyni nelson
- 1 łyżka methi
- 1 łyżeczka soli
- 1/2 łyżeczki pieprzu
- 3 łyżki oleju rzepakowego
- 2 jajka
- 2 litry przefiltrowanej wody
Skład:
- pęk jarmużu- 250 g dyni nelson
- 1 łyżka methi
- 1 łyżeczka soli
- 1/2 łyżeczki pieprzu
- 3 łyżki oleju rzepakowego
- 2 jajka
- 2 litry przefiltrowanej wody
Sposób przygotowania:
Jarmuż dokładnie umyć, usunąć zgrubiałe łodygi. Dynię pokroić w kostkę. Wszystko podsmażyć na rozgrzanym oleju, zalać wodą. Doprawić solą i pieprzem. Przykryć, gotować ok. 20 min. Gdy warzywa będą miękkie zblendować za pomocą blendera żyrafy. Jajka roztrzepać w miseczce, dodać do gotującej zupy. Gotować jeszcze ok. 1-2 min, żeby jajka się zetną.
Rada: można podać z grzanką zapieczoną z masłem czosnkowym.

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz